Groepsbezoek 2014

In April 2014 is JiuJitsu Breda met een groep van 8 personen (Pax, Len, Karin, Duif, Leon, Geert, Kimberly en Jos) op bezoek geweest bij TnT JuJitsu, de school van Shihan Torey Overstreet. TnT JuJitsu is te vinden in Houston Texas, USA (www.tntjujitsu.com).

Het leuke van deze uitwisseling is dat je samen met de leerlingen van TnT JuJitsu traint. De ene les onder leiding van Shihan Torey, de andere les onder leiding van Sensei Pax.
Het niveau van de Amerikaanse leerlingen is nagenoeg hetzelfde als bij ons in Nederland. Hoewel de band indeling iets anders is en de Amerikaanse leerlingen ook iets later beginnen met werpen en valbreken, tegen de tijd dat de band de kleur van bruin of zwart krijgt is het niveau hetzelfde. Dit jaar gaven Pax en Len een demonstratie Kime-no-Kata.

Een leuke afsluiting van de les is altijd dat de Dojo compleet verzorgd achtergelaten wordt.
Je gelooft het of niet: De leerlingen staat te dringen om de mat (afdekzeil) te mogen moppen.
Ook de mat oplopen gebeurt niet zomaar, je wacht aan de rand van de mat totdat een Sensei of Zempai je toestemming geeft de mat op te komen.

Steevast na iedere training gaat een grote groep leerlingen en leraren uit eten naar bijvoorbeeld Pappadeaux (visrestaurant), Mamacitas (Mexicaans), Chama Gaucha (BBQ) of Taste of Texas (Steakhouse).

Naast het trainen op de mat en uit eten hebben we ook de Pasadina Dojo van Bushi Ban bezocht (www.bushiban.com). Bushi Ban heeft op 9 locaties een Dojo en gemiddeld 800 leerlingen per Dojo. De Dojo met parkeerplaats mee is ruim 7.000m2! Niet alleen een persoonlijk gesprek met de eigenaar maar ook een bezoek aan de Dojo tijdens de lestijden stond op de planning.

Ook een bezoek aan Battleship Texas, een schietbeurt op de Gunrange en het live bijwonen van een wedstrijd Bassball van de Houston Astros heeft dit jaar op de planning gestaan. En natuurlijk shoppen in de outlets…

Groepsbezoek 2012

In Oktober 2012 is JiuJitsu Breda met 8 personen (Pax, Karin, Jan, Duif, Aissah, Noor, Anita en Dominique) voor het eerst met een groep naar Houston afgereisd.

Na wat strubbelingen op Houston Airport (fruit en verlies van een paspoort) zijn we aan een leuke uitwisseling begonnen.
Diverse trainingen samen onder leiding van Shihan Torey and Sensei Pax. Ook hebben Karin en Dominique een demonstratie gegeven van het E-Bo-no-Kata.

“Shop untill you drop” of het zwembad onveilig maken, zelfs aan een Western Horseback Riding event werd deelgenomen.

Na een fantastische uitwisselingsweek gingen de deelnemers gewapend met electrische gitaar, cowboy boots, Uggs, Tablet en nieuwe kleren weer naar huis.